Nieuwe LED-verlichting Philips kan via WiFi worden bediend

Philips heeft een nieuw systeem voor LED-verlichting geïntroduceerd dat via een thuisnetwerk kan worden bediend met behulp van een browser of een iOS-app. Het zogenaamde Hue-systeem kan verschillende kleuren aannemen en worden ingesteld op verschillende voorgeprogrammeerde instellingen.

hue

De verlichting wordt in combinatie met een speciale bridge geleverd die tijdens de installatie van het systeem moet worden aangesloten op de router. De bridge van het Hue-systeem kan meerdere lampen tegelijk besturen en er kunnen tot 50 lampen draadloos met de bridge worden verbonden.

Het is niet de eerste keer dat Philips speciale apparatuur voor WiFi-netwerken produceert. Het Eindhovense bedrijf maakte in het verleden onder andere een lasterprinter, mediaspelers en andere elektronica die op het draadloos netwerk konden worden aangesloten.

Het Hue-systeem is exclusief te koop bij de Apple Store in Amsterdam en voor de bridge met 3 lampen zal 199 euro moeten worden betaald, terwijl de lampen voor 59 euro per stuk over de toonbank gaan.